Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Oblíbený mletý zelený čaj přichází s novinkou Bio Matcha Tea Premium

  7:00
Popularita jemně mletého japonského zeleného čaje matcha stále roste, a to hlavně díky povzbuzujícímu účinku, antioxidantům a schopnosti zrychlit metabolismus až o 40 %. Jeden z největších dovozců matcha v Evropě teď přichází s novinkou – Bio Matcha Tea Premium.

Oblíbený mletý zelený čaj přichází s novinkou Bio Matcha Tea Premium foto: Matcha Tea

Zářivě zelený prášek matcha vzniká v Japonsku, kde se nejdříve čajové plantáže zakryjí plachtami, aby k rostlinám čajovníku nedopadalo téměř žádné sluneční světlo. Poté se listy usuší, vytřídí se žilky a stonky, a dužina se rozemele v žulových mlýnech na jemný prášek. Ačkoli v Japonsku má tento čaj už více než 800 let starou tradici, cestu k nám do Evropy si našel až teprve nedávno, přičemž technologie výroby čaje zůstává pořád stejná. 

Sice je časově náročná, ale staletí ověřený způsob je zárukou toho, že si čaj zachová všechny živiny a vlastnosti toho pravého matcha. Mezi ně patří vysoký obsah antioxidantů, které vznikají při zastínění a následný nárůst chlorofylu v listech, velké množství vápníku, bílkovin a železa, ale také vitamíny A, C, E. Tím, že se prášek nerozpustí, získá lidské tělo 10krát více živin než při popíjení klasického louhovaného zeleného čaje.

Oblíbený mletý zelený čaj přichází s novinkou Bio Matcha Tea Premium

Kyosun s.r.o., český dovozce tohoto čaje nejen do ČR, ale i do celé Evropy, balí jednotlivé porce matcha do samostatných sáčků. Tato technologie spolu s protřepáním v šejkru představuje revoluční krok v přípravě matcha, která se dříve omezovala výhradně na tradiční japonský čajový obřad. 

Při tomto obřadu se používají nástroje jako čajová miska nebo metlička, kterou se čaj rozšlehává, přičemž celá ceremonie trvá i několik hodin. Sáčky Matcha Tea stačí vysypat do šejkru, zalít studenou nebo teplou vodou, dochutit třeba citronem, kvalitním sirupem nebo medem a pak jen pořádně prošejkovat. Tato moderní forma přípravy tak zabere jen pár sekund a Kyosun s.r.o. nabízí i šejkry s úložným prostorem, takže čaj můžete mít neustále při ruce. Sáčky navíc chrání čaj před jeho největšími nepřáteli – vzduchem a teplem – a vydrží tak neustále čerstvý.

Oblíbený mletý zelený čaj přichází s novinkou Bio Matcha Tea Premium

Matcha je v Japonsku zvykem dělit do několika jakostních tříd. Některé z nich jsou vhodné pro jakoukoli příležitost a hodí se i jako přísada do jídla, jiné jsou vyráběny za účelem použití při čajovém obřadu. Chuť obřadních čajů je jemně nasládlá a nehodí se pro použití v kuchyni. O to více ji však ocení náročnější příznivci matcha, kteří si čaj vychutnávají při zvláštních příležitostech. Mezi matcha obřadní kvality patří i novinka Bio Matcha Tea Premium. 

Ručně sbíraný, vysoce kvalitní matcha, který se vyrábí z extra zelených listů čajovníku. Bio Matcha Tea Premium má mimořádně vysoké množství aminokyselin a čajového kofeinu, temně zelenou barvu a jemně nasládlou chuť. Může být vychutnáván tradičně v kruhu přátel a rodiny nebo může sloužit jako čistě přírodní energy drink v bio kvalitě. 

Bio Matcha Tea Premium má všechny obvyklé vlastnosti čaje matcha – vitamíny A a C, brání organismus před volnými radikály, vyplavuje z těla toxiny, chrání buňky před poškozením, urychluje svalovou regeneraci, zrychluje metabolismus a pomáhá tak pálit tukové zásoby až o 40 % rychleji. Extra vysoká koncentrace aminokyselin a teofylinu, čajového kofeinu, vytváří pocit uvolněné ale přesto soustředěné mysli, snižuje duševní a fyzický stres, ale současně nabíjí energií, která se uvolňuje postupně po dobu 3-6 hodin.

Oblíbený mletý zelený čaj přichází s novinkou Bio Matcha Tea Premium

Spojení intenzivní koncentrace a energetického náboje při nižší dávce matcha v Bio Matcha Tea Premium spolu s šejkry nebo tradičními sadami pro přípravu tohoto smaragdového zázraku najdete na e-shopu www.matchatea.bio.

Oblíbený mletý zelený čaj přichází s novinkou Bio Matcha Tea Premium